Nieuwe Glas in Lood ramen voor Hoofdvaart College

Nieuw ontwerp gemaakt in oud ambacht

Martin Plomp en Tom Phillipus

In november 2011 begonnen de klassen 1 van het Hoofdvaart College te Hoofddorp aan het project ‘Glas in Lood’. De opdracht was het ontwerpen van glas in lood ramen voor de hoofdingang van de school. Het ontwerp moest allemaal afbeeldingen bevatten die te maken hadden met de school en de vakken die er op school gegeven worden.

Voor de begeleiding van het project werd de Zaansche Glas in Lood Zetterij uit Amsterdam aangetrokken. De medewerkers Tom en Nicole gaven theoretische en practische uitleg over het ontwerpen en het werken met glas in lood. De lessen vonden plaats op zowel school als in de werkplaats van de glas in lood zetterij.

Uiteindelijk heeft deze samenwerking geleid tot plaasting van de nieuw glas in lood ramen in de kozijnen van de hoofdingang van de school. Die plaatsing werd deskundig uitgevoerd door Martin Plomp van Glashandel “Glas Express” uit Zaandam.

Een nieuw ontwerp gemaakt in een oud ambacht. Alle leerlingen, de begeleiders Tom en Nicole, de schoolleiding, de leerkrachten en Martin Plomp delen een gezamenlijke trots over het eindresultaat. Een prachtig blijvend aandenken, dat de leerlingen en leerkrachten van het Hoofdvaart College te Hoofddorp iedere dag bij de deur kleurrijk verwelkomd in de school.

De leerlingen hebben het verloop van het project gefilmd. Bent u benieuwd geworden klik op de foto en bekijk het resultaat.

Copyright: GGE Zaandam 2012