Vanaf 1 januari 2019 verhoging btw-tarief over arbeidsloon van 6% naar 9%

 

 

 

 

 

Laat u een huis isoleren dat minimaal twee jaar oud is, dan krijgt u te maken met verschillende belastingtarieven. Over het materiaal betaalt u het normale btw-tarief van 21%. Voor de arbeid, de werkzaamheden van de installateur, is een lager tarief geldig. Dat lage tarief staat was voor dit jaar 6%.  Vanaf 1 januari wordt dit lage tarief verhoogd naar 9%. Dat betekent dat het laten uitvoeren van isolatiewerkzaamheden in uw huis volgend jaar iets duurder wordt.

Of over het arbeidsloon nu 6% of 9% wordt berekend, isoleren blijft sowieso een goed idee. Door uw dak, gevel, ramen en/of vloer te isoleren verbruikt u een stuk minder energie. Dat zult u niet alleen merken aan een warmer en comfortabeler huis, maar ook aan een lagere energierekening. In een goed geïsoleerd en geventileerd huis zal minder warmte verloren gaan. Daardoor zult u minder hoeven te stoken. De kosten die u voor de isolatiemaatregelen die u treft zullen zich altijd terugverdienen!

Het plaatsen van isolerend glas kan doorgaans in gemiddeld 1 dag worden uitgevoerd. Wij kunnen met u kijken of en wat de mogelijkheden zijn in de bestaande kozijnen. Wat het beste isolatieglas is voor uw woning is afhankelijk van uw wensen m.b.t. de isolerende werking en het beschikbare budget. Heel belangrijk is ook om te zorgen voor voldoende ventilatie. De luchtvochtigheid in huis kan toenemen wanneer er isolerend glas wordt aangebracht. Als er niet goed geventileerd wordt kan het huis afkoelen. Daardoor zal er meer gestookt moeten worden om het huis op temperatuur te houden. Dan gaat (deels) de isolerende werking van het aangebrachte isolerend glas verloren.

Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee. Als u advies wilt komen wij graag bij u langs.

 

Tijdelijk: btw van 21% naar 6%

Tijdelijke verlaging van het Btw-tarief op arbeidsloon van maar liefst 15%

Om de woningmarkt te stimuleren heeft het Ministerie van Financiën besloten dat voor renovatie-, herstel- en isolatie werkzaamheden aan een woning van minimaal twee jaar oud het btw-tarief verlaagd wordt van 21% naar 6%. Het is een tijdelijke maatregel die geldt van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014. Dit lage btw-tarief is alleen van toepassing op arbeidsloon en niet op materialen.

Concreet betekent dit dat u tijdelijk bij aanschaf van isolatieglas maar 6% btw in plaats van 21% btw betaalt over het arbeidsloon.

Wilt u meer informatie, advies of wilt u meteen een offerte aanvragen dan kunt u contact met ons opnemen. Vul dan het ‘contactformulier’ in op onze site (zie onder ‘contact’) of belt u met 06 – 22 687 222. Wij komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken en de situatie te bekijken.

Links:
www.rijksoverheid.nl
www.milieucentraal.nl

Nieuwe Glas in Lood ramen voor Hoofdvaart College

Nieuw ontwerp gemaakt in oud ambacht

Martin Plomp en Tom Phillipus

In november 2011 begonnen de klassen 1 van het Hoofdvaart College te Hoofddorp aan het project ‘Glas in Lood’. De opdracht was het ontwerpen van glas in lood ramen voor de hoofdingang van de school. Het ontwerp moest allemaal afbeeldingen bevatten die te maken hadden met de school en de vakken die er op school gegeven worden.

Voor de begeleiding van het project werd de Zaansche Glas in Lood Zetterij uit Amsterdam aangetrokken. De medewerkers Tom en Nicole gaven theoretische en practische uitleg over het ontwerpen en het werken met glas in lood. De lessen vonden plaats op zowel school als in de werkplaats van de glas in lood zetterij.

Uiteindelijk heeft deze samenwerking geleid tot plaasting van de nieuw glas in lood ramen in de kozijnen van de hoofdingang van de school. Die plaatsing werd deskundig uitgevoerd door Martin Plomp van Glashandel “Glas Express” uit Zaandam.

Een nieuw ontwerp gemaakt in een oud ambacht. Alle leerlingen, de begeleiders Tom en Nicole, de schoolleiding, de leerkrachten en Martin Plomp delen een gezamenlijke trots over het eindresultaat. Een prachtig blijvend aandenken, dat de leerlingen en leerkrachten van het Hoofdvaart College te Hoofddorp iedere dag bij de deur kleurrijk verwelkomd in de school.

De leerlingen hebben het verloop van het project gefilmd. Bent u benieuwd geworden klik op de foto en bekijk het resultaat.

Copyright: GGE Zaandam 2012

“Glas Express” – Uw all-round en full-service glashandel in de buurt !

“Glas Express” lanceert haar website!

Met veel vreugde delen wij u mee dat vanaf april 2012 de website van Glashandel “Glas Express” in de ether is. Hiermee begeeft zij zich in de digitale wereld. “Glas Express” hoopt hiermee haar klanten beter te kunnen bedienen. Naast een betere vindbaarheid zal op de site ook Veel productinformatie, nieuws en tips met de klant gedeeld worden.

“Glas Express” geeft een nieuwe dimensie aan de wereld van het glas op het world wide web. “Glas Express” staat voor u klaar.

Wij hopen u gauw te ontmoeten. Kom langs of bel voor een afspraak. Wij komen met veel plezier ook bij u langs om uw wensen en ideeën te bespreken.

Martin Plomp