Vanaf 1 januari 2019 verhoging btw-tarief over arbeidsloon van 6% naar 9%

 

 

 

 

 

Laat u een huis isoleren dat minimaal twee jaar oud is, dan krijgt u te maken met verschillende belastingtarieven. Over het materiaal betaalt u het normale btw-tarief van 21%. Voor de arbeid, de werkzaamheden van de installateur, is een lager tarief geldig. Dat lage tarief staat was voor dit jaar 6%.  Vanaf 1 januari wordt dit lage tarief verhoogd naar 9%. Dat betekent dat het laten uitvoeren van isolatiewerkzaamheden in uw huis volgend jaar iets duurder wordt.

Of over het arbeidsloon nu 6% of 9% wordt berekend, isoleren blijft sowieso een goed idee. Door uw dak, gevel, ramen en/of vloer te isoleren verbruikt u een stuk minder energie. Dat zult u niet alleen merken aan een warmer en comfortabeler huis, maar ook aan een lagere energierekening. In een goed ge├»soleerd en geventileerd huis zal minder warmte verloren gaan. Daardoor zult u minder hoeven te stoken. De kosten die u voor de isolatiemaatregelen die u treft zullen zich altijd terugverdienen!

Het plaatsen van isolerend glas kan doorgaans in gemiddeld 1 dag worden uitgevoerd. Wij kunnen met u kijken of en wat de mogelijkheden zijn in de bestaande kozijnen. Wat het beste isolatieglas is voor uw woning is afhankelijk van uw wensen m.b.t. de isolerende werking en het beschikbare budget. Heel belangrijk is ook om te zorgen voor voldoende ventilatie. De luchtvochtigheid in huis kan toenemen wanneer er isolerend glas wordt aangebracht. Als er niet goed geventileerd wordt kan het huis afkoelen. Daardoor zal er meer gestookt moeten worden om het huis op temperatuur te houden. Dan gaat (deels) de isolerende werking van het aangebrachte isolerend glas verloren.

Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee. Als u advies wilt komen wij graag bij u langs.